Stravou proti zánětu
Ve chvíli, kdy nás imunitní systém začne chránit proti toxinům a škodlivým látkám ve stravě, vodě nebo ovzduší, spustí se v našem těle zánět. Jako přirozený biologický proces reaguje na vnější podněty proto, abychom zůstali zdraví. Problém nastává tehdy, když v těle přetrvává a přechází do chronického stavu. Jak autor popsal ve své knize Zánět - skrytý zabiják, zvyšuje kaloricky bohatá, na živiny a antioxidanty chudá strava v současné konzumní společnosti tendenci k dlouhodobému a často neviditelnému zánětu a s ním spojených civilizačních nemocí, jako jsou alergie, autoimunitní nemoci, cukrovka, obezita, srdečněcévní nemoci, psychické poruchy nebo nádorová onemocnění.
Lidé pravidelně konzumují mnoho potravin, které jim nedělají dobře. Po provedení stravovacích změn a vynechání některých druhů, na které může tělo být citlivé nebo přímo alergické, zpravidla netrvá dlouho a začnou se cítit lépe. Tuto knihu jsem autor připravoval na základě praktických zkušeností a moderních vědeckých poznatků. Zahrnuje srozumitelně popsané principy protizánětlivé stravy i originální a nutričně vyvážené recepty splňující zásady protizánětlivé stravy. Je návodem, který vám pomůže sestavit si vlastní jídelníček z potravin, které působí protizánětlivě a snižují riziko chronických nemocí. Najdete zde recepty pro všechny příležitosti, předkrmy, přílohy, saláty, polévky, hlavní jídla bezmasá i s masem a dezerty.
Autor | David Frej |
---|---|
Jazyk | Česky |
Počet stran | 176 |
V prodeji od | 2024-06 |
Rok vydání | 2024 |
Pořadí vydání | 1 |
Vazba | brožovaná bez přebalu |