Ptáky starolapené
Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální, a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, které téměř nikdo neznal a neuměl si je ani představit?
Zajímá vás, kde se v české kuchyni vzala svíčková, jak to bylo se starodávnou specialitou české kuchyně – španělskými ptáčky, jak servírovat páva, co je šilkrůta nebo co je to vydávený zoft? V této knize se navíc dočtete i o zdravé stravě našich předků, slušných způsobech při jídle bez příborů nebo veselém hodování krále Václava IV. v lázni. Dozvíte se o české středověké kuchyni a vaření před vynálezem kuchyňského sporáku spolu s řadou receptů, které si můžete doma sami vyzkoušet.
Autor | O.D. West |
---|---|
Jazyk | Česky |
Počet stran | 192 |
V prodeji od | 2023-12 |
Rok vydání | 2023 |
Pořadí vydání | 1 |
Vazba | brožovaná bez přebalu |
Druh | 2880 x 1800 |