Menu
CZKMěna
Vyberte si kategorii

Knedlíky

Ilustrační obrázek
Popis
Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Tradiční česká jídla si bez něj nelze představit - knedlovepřozelo, svíčková, guláš a stovky jiných, škála knedlíkové gastronomie je bohatá a pestrá. Známe knedlíky naslano, nasladko, plněné, bramborové, ovocné, zeleninové, vařené tak či ...
Zeptejte se
138 Kč
138 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice 10.1.
Značka:
ARISTA Books
Výrobní číslo:
978-80-87867-30-3
EAN:
9788087867303
Náš kód:
281011

Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Tradiční česká jídla si bez něj nelze představit - knedlovepřozelo, svíčková, guláš a stovky jiných, škála knedlíkové gastronomie je bohatá a pestrá. Známe knedlíky naslano, nasladko, plněné, bramborové, ovocné, zeleninové, vařené tak či onak, podávané jako příloha či hlavní pokrm a kdovíjak ještě podle vlastní fantazie. K jedinečnosti knedlíků významně přispívá skutečnost, že je v žádoucí proslulé kvalitě nelze zdárně vyrobit z jiné mouky než té české. I když se dnes dají koupit již hotové v obchodě, není nad ty doma připravené, kypré a čerstvě kouřící. Zvládnout jejich tvorbu patří k vrcholům kuchařského umění.

Zkušená autorka, odbornice na zdravou a racionální výživu, ing. Jarmila Mandžuková, jež má na svém kontě již stovku vydaných knih, propátrala bohatou historii knedlíku a sestavila tuto výjimečnou kuchařskou příručku, věnovanou výhradně tomuto českému kulinářskému fenoménu. A věřte nevěřte, shromáždila v ní na dvě stě receptů knedlíků a knedlíčků všech druhů. Pokud platí známé rčení, že "láska prochází žaludkem", pak s její pomocí lze očekávat nekončící líbánky.

První vydání Knedlíků vyšlo již v roce 1995, druhé vydání před 10 lety autorka rozšířila a doplnila o padesátku receptů. Nyní pro neutuchající ohlas a poptávku vychází již potřetí.

Autor Jarmila Mandžuková
Jazyk Česky
Počet stran 128
V prodeji od 2017-12
Rok vydání 2017
Pořadí vydání 3
Vazba brožovaná bez přebalu
Druh Kniha