Menu
CZKMěna
Vyberte si kategorii

Doudlebsko v kuchyni a u stolu

Ilustrační obrázek
Popis
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a ...
Zeptejte se
295 Kč
295 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, expedice 10.1.
Značka:
VEDUTA
Výrobní číslo:
9788088030577
EAN:
9788088030577
Náš kód:
1387366
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století.
Autor Šimánek Jan
Jazyk Česky
Počet stran 272
V prodeji od 2022-02
Rok vydání 2022
Pořadí vydání 1
Vazba pevná
Druh Kniha