Menu
CZKMěna
Vyberte si kategorii
DOPRAVA PŘES ZÁSILKOVNU POUZE ZA 49 KČ  🚚

Dějiny výživy a stravování v českých zemích1945-1970

Ilustrační obrázek
Popis
Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin ...
Zeptejte se
673 Kč
673 Kč bez DPH
Toto zboží nadále není možné koupit. Prohlédněte si podobné produkty zde.
Značka:
Academia
Výrobní číslo:
9788020036056
EAN:
9788020036056
Náš kód:
2197571
Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.
Autor Martin Franc
Jazyk Česky
Počet stran 736
V prodeji od 2025-01
Rok vydání 2025
Pořadí vydání 1
Vazba pevná
Druh Kniha